Wie zijn wij?

Het Kortrijks Symfonisch Orkest

Het Kortrijks Symfonisch Orkest

Het Kortrijks Symfonisch Orkest is een onafhankelijk symfonisch orkest voor en door amateur musici die willen groeien.

Per jaar geven we 2 concerten in eigen beheer. Daarnaast verzorgen we jaarlijks ook een tweetal concerten voor en in samenwerking met het conservatorium van Kortrijk en zijn er ook steeds enkele concerten op uitnodiging.

Het orkest bestaat ondertussen reeds een kleine eeuw en wordt sinds 2022 artistiek geleid door Bart Van Beneden.

Het Kortrijks Symfonisch Orkest opereerde lang onder de naam “Eigen Kunst”. Dankzij de deskundige aanpak van opeenvolgend onder meer Marcel Lequeux, Piet De Block, Erik Desimpelaere en nu dus Bart is het een volwaardig symfonisch orkest geworden met een hoog muzikaal niveau en een rijk repertoire.
Zeker voor strijkers maar ook voor blazers en slagwerkers biedt Het Kortrijks Symfonisch Orkest daarom aan amateur musici een unieke musiceeromgeving.

Activiteiten

We repeteren op dinsdagavond van 20u tot 22u. Af en toe is er ook een extra repetitie. De repetities gaan door in regio Kortrijk, in regel in het Groeningeheem in de Passionistenlaan. Occasioneel repeteren we in de concertstudio van het Muziekcentrum of op nog een andere locatie, maar daarvan worden de leden tijdig verwittigd.

Naast de concerten en repetities zijn er ook nevenactiviteiten zoals een nieuwjaarsreceptie, een drink voor de start en het afsluiten van het cultuurseizoen, een extra ledenactiviteit, etc.

Repertorium

Op het repertoire uiteraard werken van Mozart, Haydn, Beethoven en Brahms. Maar evenzeer Fauré, Ravel, Mahler en Debussy. Of Sibelius, Prokofiev, Moussorgski, Rachmaninov en Shostakovich, etc. tot Devreese en Cole Porter toe.

Interesse?

Stuur een mailtje naar bestuur@hetkso.be en we nemen contact met je op.