Over ons

full bezetting KSO kleur

vzw Het KSO

Het Kortrijks Symfonisch Orkest werd opgericht in 1928 en is een onafhankelijk orkest voor en dooramateur-muzikanten die hun passie voor muziek delen. Elke dinsdagavond wordt er van 20u tot 22ugerepeteerd in de regio Kortrijk. Het orkest staat sedert 2022 onder de kundige leiding van dirigent Bart Van Beneden.

Het Kortrijks Symfonisch Orkest organiseert per jaar twee concerten in eigen beheer, nl. een lente-en een eindejaarsconcert.
Daarnaast is er een nauwe samenwerking met het muziekconservatoriumvan Kortrijk. Het KSO is eveneens een vaak gevraagde cultuurambassadeur voor activiteiten georganiseerd door de stad Kortrijk.

Het KSO wil voor alle muzikanten een leerrijke en uitdagende vrijetijdsbesteding zijn. De dirigent, Bart Van Beneden, streeft met het orkest naar een hoog muzikaal niveau door een rijk en gevarieerd repertoire voor zowel strijkers, maar ook voor blazers en slagwerkers.

Naast een orkest is het KSO ook een hechte vereniging waarbij we voor de leden talrijke nevenactiviteiten organiseren: cultuuruitstappen, nieuwjaarsreceptie, ledenweekend en een drink bij de start en einde van een werkjaar.

Laatste concert: 18 Juni 2023

Lenteconcert - Tableaux de Paris

Programma: Maurice Ravel | Tombeau de Couperin (versie voor saxofoonensemble)
Claude Debussy | Sirènes uit Trois Nocturnes
Paule Maurice | Tableaux de Provence, soliste Nele Tiebout
Philip Glass | Concerto for Saxophone Quartet and Orchestra
Igor Stravinsky | Firebird (The Princesses' Khorovod (Rondo, round dance) - Berceuse (Lullaby) & Finale

Speel mee